Un studiu recent sugerează că un număr mai mare de pași efectuați zilnic poate contribui la reducerea riscului de depresie. Potrivit cercetătorilor, atingerea unui prag de peste 7.000 de pași pe zi poate avea un impact pozitiv asupra stării de bine.
Ce arată datele studiului
Publicată pe 16 decembrie în prestigioasa revistă medicală JAMA Network Open, analiza a reunit rezultatele a 33 de studii anterioare, implicând un eșantion de peste 96.000 de adulți. Concluziile au arătat că persoanele care fac cel puțin 5.000 de pași zilnic resimt mai puține simptome depresive, comparativ cu cele mai sedentare.
Mai mult decât atât, cei care ating 7.000 de pași sau mai mult pe zi prezintă un risc semnificativ redus de a dezvolta depresie în timp. Autorii studiului subliniază faptul că există o legătură clară între creșterea nivelului de activitate fizică și îmbunătățirea sănătății mentale.
Mersul pe jos, un pas simplu spre o stare de bine
Specialiștii recomandă adoptarea unui stil de viață activ, chiar și prin activități ușor de integrat în rutina zilnică, precum mersul pe jos. Pe lângă beneficiile pentru sănătatea mentală, această activitate contribuie și la îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare, menținerea unei greutăți optime și reducerea stresului.
Astfel, un obiectiv simplu – să ne mișcăm mai mult în fiecare zi – poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții și stării noastre de sănătate.