Nu îmi doresc să fiu martorul unui accident rutier!
Asta ca să fie clar de la început. Dar în urma cazului din orașul Codlea, unde o fată a lovit un pieton pe trecerea de pietoni, dimineața la 05:00, să suni tu la 112 și să oferi o altă adresă din cauza emoțiilor… Încă rumeg informația asta.
PS: Știrea completă o găsești aici [link]!
A trebuit să folosesc și eu serviciul 112 o singură dată. Eram la un mall când soția a leșinat la un rând la casa de marcat într-un supermarket. A făcut insolatie căci venisem de la piscină și ne oprisem să luăm ceva de haleală. Asta este…
Dar țantii de la telefon, m-a întrebat cum mă numesc, de unde sunt și ce s-a întâmplat + unde. Într-adevăr, procedura de început este foarte lungă. Dar ca să ne întoarcem la cazul din Codlea, ca ambulanța să ajungă după 20 de minute de când era întinsă victimă pe jos, bănuiesc că telefonista dormea în post sau ceva… Cred că s-a trezit brusc sau ceva și nu percuta cum trebuie apelul.
Am văzut că a fost difuzat și la TV acest caz. Ăștia de la TV au declarat că „Ambulanța a fost trimisă la o adresă greșită (o adresă din orașul Brașov) de cel ce a sunat la 112 din cauza emoțiilor!„.
Întrebare: Vrei ca eu să cred această informație?
Mai ales că am discutat cu o centralistă din asta… Îmi pare rău dar chiar nu pot.
Pot să-ți spun și de ce nu cred…
1) Dacă eu sun acum la 112 și o înjur pe aia iar mai apoi închid. Facem pariu că în 10 minute poliția este la ușa mea să mă caute?
Cum dracu se face că pentru astfel de cazuri imediat te găsește dar când sunt cazuri foarte grave… NU TE MAI GĂSEȘTE! Iar aici intră și cazul Alexandrei din Caracal… Doar zic…
2) Îți adresează întrebări tantii la telefon la care ea este obligată să asculte și să le gândească!
Dacă nenea de la telefon, i-a transmis în prima fază că orașul cu pricina este orașul Codlea. Au mai discutat câteva întrebări și pe urmă a întrebat de strada cu pricina iar nenea i-a răspuns: „Strada Lungă…”. Ca centralistă somnoroasă cu domiciliul în orașul Brașov, te gândești fără să vrei la strada Lungă din Brașov. De orașul Codlea nici măcar nu ai auzit că a fost precizat la telefon dar ai știut să oferi declarații în presă că: „A oferit informații greșite din cauza emoțiilor!” Să mori tu?
Este mega frustrant să stai întins pe jos, 20 de minute, după ce te tăvălește o vitezomancă pe trecerea de pietoni. Despre vitezomancă, discutăm cu alta ocazie. Chiar și despre polițistul ce a ieșit din sediu și NU a sunat și el la 112. Ăsta știa că alea dorm duse…
Dacă ai citit până aici, probabil te întrebi: „Ce dovezi aduci tu în acest caz, referitor la afirmațiile tale?”
Singura dovadă este experiența pe care am trăit-o atunci când am discutat și eu cu o centralistă din asta dar și conversația aceea dintre Alexandra din Caracal și 112. Parcă mă bântuie acel dialog. Nu-l mai pot scoate din cap… Dar hai să te întreb eu altfel: Crezi că noi o să ascultăm măcar o singură dată dialogul cu cel ce a sunat la 112 să anunțe accidentul din Codlea ca să ne demonstreze că NU visa tantii telefonista?
Nu cred…
Deci?
Să plătească Statul Român pe AI ION (inteligența artificială), să identifice mai repede locația exactă de unde suni că somnoroasele de la 112…
Corect?