• Acasă
  • Despre Blog
  • Magazine
  • Contact

Regulă Inedită în Restaurantele Europene: Taxă pentru Mâncarea Neconsumată

Posted on octombrie 6, 2024
Niciun comentariu

Într-o încercare de a combate risipa alimentară, anumite restaurante din Europa au introdus o taxă pentru clienții care nu își termină porțiile. Un exemplu notabil este restaurantul chinezesc „Lucky Wok” din cartierul Florisdorf din Viena, Austria, care a început să aplice o taxă de 2 euro pentru fiecare porție neterminată.

Regula a fost menționată clar în meniul localului: „Atenție! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”.

Această practică nu este singulară. În Baden, Elveția, un bar a adoptat o măsură similară, aplicând o taxă de 5,1 euro pentru clienții care nu consumă întreaga mâncare. Proprietarul barului, Salman Ghauri, originar din India, a explicat că, pentru el, respectul față de mâncare este esențial. „Mâncarea este valoroasă și nu trebuie irosită,” a declarat Ghauri. „Întotdeauna îmi avertizez clienții și, de obicei, porțiile se întorc aproape goale.”

Atât „Lucky Wok” cât și barul din Baden subliniază că aceste măsuri nu sunt menite să hărțuiască clienții, ci să încurajeze un consum responsabil și să reducă risipa alimentară.

(Sursa foto)

Post Views: 368

Abonează-te la Canalul WhatsApp Blogu’lu’Mitică pentru a primii cele mai noi articole => WhatsApp Blogu’lu’Mitică

Articolul anterior
(#219) De pe Instagram!
Articolul următor
Ce mi s-a părut interesant! (#74)

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mitică pe Facebook

Blogu’lu’Mitică

© 2024 Blogu’ lu’ Mitică. Web Design by WebSketch Web Design Agency  | Termeni si conditii | Procedurile BLM