Chiar așa… Ce mai este la modă în ziua de astăzi?
Tot ce este „alandala” este la modă…
Potrivit unor experți ce nu a auzit nimeni de ei, carnea de pui, nu se spală. Pentru că dacă se spală și apoi o gătești cică îți crește riscul de intoxicație alimentară.
Pe bune?
Facem un exercițiu de imaginație:
Preparat: Pulpițe la grătar!

Luăm pulpițele din caserolă. Păroase cum sunt…
1) Dacă le speli, (unele poate mai au și sânge pe ele), le dai cu mirodenii de grătar, apoi le pui pe jar. Aștepți să se facă. Faci intoxicatie alimentară?
2) Dacă nu le speli. Le dai cu mirodenii pentru grătar, le pui pe jar. Faci intoxicație alimentară?
Doar dacă sunt vechi…. corect?

Unul din experți ne spune că: „Spălatul cărnii crude de pui este o practică comună[…] Le recomandăm oamenilor să nu o mai spele și încercăm să îi facem pe aceștia să conștientizeze riscul bacteriei campylobacter[…] Campylobacter este o problema serioasă. Această poate cauza boli serioase și chiar și moartea„.
Campylobacter, reprezintă cea mai comună formă de intoxicație alimentară ce au următoarele simptome: diaree, dureri de stomac, crampe, febră și starea generală de rău. Super! Dacă îți suni medicul o să-ți zică: „Domne, tu te auzi ce zici? Ai COVID clar!”
Toată România asta, își spală carnea, indiferent de carne, după ce o scoți din caserolă și vi tu, mare expert de „părul de pui”, că nu trebuie să o spălăm. Hai sictir!


